Onlangs was ik bij Marolijn in haar atelier. Ze ontwerpt met en voor stellen trouwringen. (Naast al haar andere geweldig mooi sieraden werk).

We zaten lekker aan de thee en bespraken hoe mooi het is om op maat gemaakte sieraden en rituelen te ontwerpen, dit doen we vanuit bezieling en vakkennis. Deze 2 waarden bezieling en kennis vormen samen prachtig werk.

We creëren beiden Ritu-Juwelen. Zij met edelmetalen, ik met handelingen en mooie woorden.

Er kwamen allemaal mooie ideeën naar boven en ik bedacht 3 rituelen die je kunt uitvoeren met jullie trouwringen. Zodat deze prachtige ringen mooi tot haar recht komt tijdens jullie huwelijksdag, en jullie liefdesband versterken.

Lees verder voor mijn 3 ideeën.

Maar eerst nog even dit, wanneer jullie zelf de ringen gaan maken gebeurt dit natuurlijk onder de vakkundige begeleiding van Marjolijn.

Mijn ideeën!

Warme (of gezegende) ringen
Dit is een ritueel waarbij jullie de ringen die jullie gaan dragen door de handen van alle gasten laat gaan. Iedereen houdt ze even vast en fluistert een wens in de ringen. Zo wordt jullie liefde door iedereen gedragen.

Spreek je geloftes uit met jouw trouwring in je hand.

Wanneer je iets in je handen hebt is het makkelijker spreken. En zeker wanneer je de trouwring voor je partner vasthoudt, kun je echt spreken vanuit je hart. Een ring vol liefde schuif je om de vinger van de ander.

Vrouwen en mannenlijn

Dit is een ritueel waarbij de vrouw wordt gezegend met mannenkracht en de man met vrouwenkracht.

Naast de bruid zet je een aantal vrouwen en naast de man zet je hetzelfde aantal mannen. Zoek 2 mooie linten/touwen uit. Het lint van de mannen eindigt bij de man. En het lint van de vrouwen eindigt bij de vrouw. De ring van de man begint zijn reis langs de vrouwen en de ring van de vrouw begint bij de man. De mannen geven mannenkracht aan de ring van de vrouw en de vrouwen geven vrouwenkracht aan de man. Jullie woorden worden zo versterkt met vrouwen- en mannenkracht.

Dit is haar website https://ringenworkshop.nl en echt de moeite waard wanneer je jullie ring een bijzondere plek tijdens jullie dag willen geven.

Een ritueel hoeft maar een klein gebaar te zijn om jullie dag nog mooier te maken, zodat jullie en de gasten naar huis gaan met een bijzonder gevoel, dat ze iets unieks hebben meegemaakt.

#trouwen #rituelen #trouwringen #vakvrouw #zelfstandigtrouwambtenaar #liefdevieren @juwelenlijn @fierdeliefde