Oneindig ja! 

De liefde vieren kan op oneindig veel verschillende manieren. Ik help jullie graag om een mooie, unieke viering te ontwerpen, met ruimte voor een raak verhaal en rituelen die precies aansluiten op jullie wensen. Een ceremonie past bij hoe jullie als stel in het leven en in de liefde staan. Kortom, een ceremonie die jullie op het lijf is geschreven! Waarin jullie helemaal kunnen zijn wie je bent. Lees hier meer over handvasten.

 

Wanneer we de liefde vieren heeft het liefdesritueel een positief effect op jullie en op de mensen om jullie heen. Ons hart maakt een sprongetje als wij aan dit moment terugdenken.

‘Coby heeft een rustgevende energie, alles komt goed, alles is okey’

 Belangrijke mensen

De ceremonie maken we samen. En als dat betekend dat als er meerdere sprekers zijn ze helemaal welkom zijn. Ik kom dan graag met ze in contact. En als er belangrijke mensen, kinderen zijn die een deel vormen van het ritueel dan kan ik daar alleen maar volmondig Ja! op zeggen.

Geloftes schrijven

Trouwen is meer dan het uitspreken Ja, Ik wil. Als jullie een ja voelen voor het uitspreken van een gelofte is dat een prachtige toevoeging aan jullie dag. Ik heb hier een handout ontworpen voor het schrijven van de geloftes.Het schrijven van de gelofte is iets waar je aandacht aan mag besteden. Ik kan jullie daarbij helpen en voorbeelden geven.

Onderzoek of het schrijven en het uitspreken van geloftes bij jullie passen. Als het niet past, dan moet je het ook niet doen. Willen jullie wel graag dat jullie geloftes worden uitgesproken? Ik doe het met liefde voor jullie. Tijdens jullie ceremonie zijn hier er een paar prachtige momenten voor. 

Tying the Knot

Wil je meer lezen over handvasten?
Lees hier meer

‘Dit paste  écht bij julie’ 

zeiden de gasten na afloop.

Coby, jij bent echt een vakvrouw

Lees mijn blog

Met tips, ervaringen en nog meer inspiratie.

Lieve Coby

Jij vulde onze ceremonie met

Speelsheid, Bezieling en Flexibileit.

3 woorden waar we jou dankbaar voor zijn.

Jorinde en Thimo

De ceremoniële verbinding die jij ons hebt geboden heeft voor ons echter de grootste impact gehad! De belofte aan jezelf opschrijven en uiteindelijk ceremonieel delen heeft bij ons beiden een verankering gegeven.
Deze verankering biedt een krachtig fundament voor onze relatie. De belofte die je zelf hebt gedaan is een mooie spiegel om jezelf voor te houden en dat heeft nu al veel opgeleverd.

Petra en Niels december 2021

Onze dochters werden door Coby heel fijn betrokken bij het ritueel, met bloemen muziek, aandacht, speelsheid en humor.

De koorden hebben we zelf gemaakt van strengen lontwol in verschillende kleuren. Het maken was een heel mooi en waardevol gebeuren. We deden het echt met z’n 4-en.

Dennis en Irene

Kinderen tijdens jullie viering.

Voor het ene koppel een volmondige ja! En het andere stel zoekt naar HOE. 

En beide snap ik, kinderen tijdens jullie viering  is een ondewerp wat we mogen bespreken. Wat is jullie perfecte plaatje? 20 jaar lang heb ik in het onderwijs gezeten, daar pluk ik nog regelmatig de vruchten van tijdens de ceremonies. Kinderen zitten niet altijd keurig stil.

Ik vind het heerlijk om kinderen een plekje te geven tijdens de ceremonie. De kinderen kunnen met de hamer slaan, de getuigen oproepen. met bloemetjes strooien en ze geven ons een lach op het gezicht. Vaak maak ik een getuigschrift wanneer het bruidspaar al kinderen heeft. Dit  kunnen de kinderen ondertekenen. Hiernaast zie je een voorbeeld. Dit voorbeeld kan natuurlijk naar jullie wens worden aangepast.

Ik bespreek graag met jullie hoe we een ceremonie krijgen waarbij iedereen zijn plekje heeft en zich gelukkig voelt.

Handfasting is meer dan ‘Voor een jaar en een dag’

Jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met handvasten. Wat mij betreft is dit een van de mooiste liefdesrituelen. Het ritueel heeft verschillende namen, ‘handfasten’ of ‘tying the knot’. Kiezen julie deze ceremonie dan ontwerp ik een op maat gemaakt ritueel, het kan alleen maar goed gaan!

Oorspronkelijk was het handfastritueel een vorm van ‘oefentrouwen’. Je verbond je  voor een jaar en een dag. Dit ritueel gaat ver terug in de tijd, het komt in verschillende culturen voor. Het is niet verbonden aan een bepaalde levensbeschouwing of geloof.

 

Klik hier

En lees meer over Handvasten.

Wat willen jullie écht wel en écht niet horen?

Kennis maken! Ja Graag!

Kennismaken

Wanneer we na het kennismakingsgesprek een klik hebben gaan we aan het werk. Dit kennismakingsgesprek is gratis en kunnen we online via beeldbellen/zoom doen. Ik ben benieuwd wie jullie zijn en wat jullie ideale verbintenis is.

Naast dat ik vragen heb… hebben jullie ze ook vast en zeker! Mijn tip… (misschien heb je er al eentje) pak een leeg schriftje en ga schrijven en verzamelen.

We zullen 1 tot 3 gesprekken hebben voor de ceremonie en een nagesprek als jullie dat wensen. Is het een intieme ceremonie met een klein groepje, dan hebben we minder tijd nodig. Vinden jullie het fijn als ik mensen uit jullie kring interview? Geef het aan.

Stappenplan

  1. Mail mij  jullie datum en wensen (voor zover die al bekend zijn).
  2. We spreken elkaar via de telefoon of online, dan bespreken we de meest prangende vragen en onderzoeken we of we bij elkaar passen.
  3. Jullie krijgen een stukje huiswerk om samen te doen.
  4. We spreken een datum af waarop we elkaar zien. Dit zal 3-4 weken voor jullie ceremonie zijn.
  5. We zoeken  invulling van de ceremonie het beste bij jullie past.
  6. De week vóór de ceremonie zullen we elkaar nog een keer spreken.
  7. Na de ceremonie hebben we nog een nagesprek.

Jullie mogen mij altijd appen en mailen.

Ik kan jullie ook helpen bij het schrijven van de geloftes.

Verschillende achtergronden

Wij zijn op zoek naar zingeving en bezinning. En we hebben steeds meer verschillende achtergronden. We laten ons inspireren door verschillende levensbeschouwingen.

Veel mensen hebben geen of weinig verbinding meer met een kerk of geloofsgemeenschap. Maar de behoefte aan een ceremonie om een overgang te vieren met diepgang en bezinning is groot!

Ik kan je daarbij helpen, veel relaties bestaan uit verschillende overtuigingen. Of het nu om trouwen gaat of om dopen of om een andere feestelijke verbintenis of  overgang. Als jullie willen geven we jullie levensovertuiging een plekje in de ceremonie.

Samen zullen we de ceremonie zo vormgeven zodat iedereen zich er gelukkig bij voelt. Of het ook bij mij past dat gaan we ontdekken in een kennismakingsgesprek.

Door het hele land?

Ja, ik kom naar jullie toe! Er zijn niet veel mensen die experts zijn in liefdesrituelen en het handfasten . Het lijkt misschien simpel maar er zit een diepere gedachte goed achter.

De intake zal per telefoon/ zoom zijn. Ons gesprek zal bij jullie thuis zijn of we zoeken een fijne plek ergens in het midden. Als jullie in de buurt wonen kom ik graag naar jullie toe.

De reistijd/kosten zal ik op de factuur vermelden.

Wat kan ik verwachten?

Ieder paar heeft haar eigen weg te gaan. Wanneer  ik jullie liefdesceremonie mag ontwerpen dan zal hij uniek zijn en passen bij jou en jullie.

We hebben eerst een bel/zoom afspraak om te kijken of het goed voelt en wat de verwachtingen zijn.

Daarna hebben we een eerste gesprek en gaan we ontdekken wat de wens is en hoe deze uitgevoerd kan worden. Wil wil je erbij, waar gaat de liefdesceremonie plaats vinden. 

Ook interessant!

klik om meer te lezen…

Ik geloof
Dat ik geen groter geschenk
Kan ontvangen
Dan door de ander
Te worden gezien
Te worden gehoord
Te worden begrepen
En aangeraakt

Het grootste geschenk
Dat ik kan geven
De ander te zien
Te horen,
te begrijpen
En aan te raken
Wanneer dat gebeurt
Voel ik dat er contact is gelegd

Virginia Satir