Oneindig ja! 

De liefde vieren kan op oneindig veel verschillende manieren. Ik help jullie graag om een mooie, unieke viering te ontwerpen, met ruimte voor een raak verhaal en rituelen die precies aansluiten op jullie wensen. Een ceremonie past bij hoe jullie als stel in het leven en in de liefde staan. Kortom, een ceremonie die jullie op het lijf is geschreven! Waarin jullie helemaal kunnen zijn wie je bent.

‘Coby heeft een rustgevende energie, alles komt goed, alles is okey’

 Wat is er mogelijk?

Er zijn talloze manieren om de liefde zichtbaar te maken: bijvoorbeeld laagdrempelige rituelen waar al jullie gasten aan mee kunnen doen. Of een intiem ritueel tussen jullie twee zoals bijvoorbeeld handfasting of een zandritueel. Er is veel meer mogelijk dan alleen een mooi verhaal. Geen ceremonie is ooit hetzelfde.

 Belangrijke mensen

De ceremonie maken we samen. En als dat betekend dat er meerdere sprekers zijn. Dan zijn die helemaal welkom. Ik kom dan graag met ze in contact. En als er belangrijke mensen, kinderen zijn die een deel vormen van het ritueel dan kan ik daar alleen maar volmondig Ja! op zeggen. 

Geloftes schrijven

Trouwen is meer dan het uitspreken Ja, Ik wil. Als jullie een ja voelen voor het uitspreken van een gelofte is dat een prachtige toevoeging aan jullie dag. Let op! Niet iedereen staat hier voor open en dat is helemaal okey! Het schrijven van de gelofte is iets waar je aandacht aan mag besteden. Ik kan jullie daarbij helpen en voorbeelden geven.

Vergoeding

Ik werk met 3 pakketten met een vanaf prijs en is afhankelijk van jullie wensen en ideeën. Wil je officeel trouwen en woon je in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, dan kun je mij aanvragen bij de gemeente. De kosten gaan via de gemeente.

Heb je een vraag? Stuur mij een bericht

Pakket 1

Intieme ceremonie/hernieuwen geloftes vanaf €457

 • Het vormgeven van jullie liefdesritueel.
 • Een mooi gesprek samen met jullie.
 • Het helpen schrijven van de geloftes. (Als jullie die willen)
 • Onbeperkt mail en app contact.
 • Al het andere dat ik kan doen om jullie ceremonie precies zo te laten verlopen als je wilt.

 

Pakket 2

Trouwen of ceremonieel verbinden vanaf €857

 • Het vormgeven van jullie liefdesritueel.
 • persoonlijk interview en het schrijven van jullie liefdesverhaal.
 • Een gesprek met een geliefde van jullie.
 • Het helpen schrijven van de geloftes.(Als jullie die willen)
 • Onbeperkt mail en app contact.
 • Al het andere dat ik kan doen om jullie ceremonie precies zo te laten verlopen als je wilt.

Pakket 3

Trouwen of ceremonieel verbinden VIP pakket vanaf €1257

 

 • Het vormgeven van jullie liefdesritueel.
 • Persoonlijk interview en het schrijven van jullie liefdesverhaal.
 • Ik interview jullie beide apart.
 • Het helpen schrijven van de geloftes.(Als jullie die willen)
 • Onbeperkt mail en app contact
 • Al het andere dat ik kan doen om jullie ceremonie precies zo te laten verlopen als je wilt.

Tying the Knot

Wil je meer lezen over handvasten?
Lees hier meer

‘Dit paste  écht bij julie’ 

zeiden de gasten na afloop.

Waarom rituelen?

Veel toespraken raken in het moment wel, maar ‘vervliegen’ daarna ook snel.  Een paar maanden later hebben we er nog een fijn gevoel aan over, en weten we de exacte woorden niet meer.

Wanneer je tijdens de ceremonie iets tastbaars doet of ervaart, dan blijft het hangen. Rituelen bekrachtigen de overgang. Er zijn veel verschillende verbindende handelingen rondom de liefde, elk op zichzelf staande pareltjes. 

Sommige rituelen zijn eeuwenoud en andere worden geboren uit wat wij samen creëren. Jullie zijn een uniek stel en daar hoort iets unieks bij.

Elk ritueel dat ik ontwerp is op maat gemaakt.  Jullie bepalen welke verhouding tussen verhalen en rituelen er komt. 

Het doel is dat jullie je verbonden voelen met elkaar en met jullie gasten.

Trouwen met jou is echt anders!

Dat krijg ik vaak te horen, mensen beleven een liefdesceremonie met mij als intens mooi en echt anders. Toen ik aan de celebranten opleiding aan de univeriteit van Humanistiek begon was dit mijn wens.

Een Celebrant ontwerpt ceremonies en rituelen en voert ze uit. We zijn rituelen en ceremonie makers en uitvoerders en echt goed opgeleid. De UVH was nog net niet genoeg voor mij. Ik wilde mij verdiepen in de meer spirituele kant van ceremonies, maar wel met beide voeten in de aarde.

Bij de ‘School of Celebrancy’ vond ik precies waar ik naar opzoek was. Dit was ook een plek waar ik leerde dat ik er mocht zijn in  mijn toga, een net jasje, maar ook in een stijlvolle vrolijke jurk. Op blote voeten, sneakers of met hakken aan. Ik voel mij in beide werelden thuis.

Coby, jij bent echt een vakvrouw

De ceremoniële verbinding die jij ons hebt geboden heeft voor ons echter de grootste impact gehad! De belofte aan jezelf opschrijven en uiteindelijk ceremonieel delen heeft bij ons beiden een verankering gegeven.
Deze verankering biedt een krachtig fundament voor onze relatie. De belofte die je zelf hebt gedaan is een mooie spiegel om jezelf voor te houden en dat heeft nu al veel opgeleverd.

Petra en Niels december 2021

Onze dochters werden door Coby heel fijn betrokken bij het ritueel, met bloemen muziek, aandacht, speelsheid en humor.

De koorden hebben we zelf gemaakt van strengen lontwol in verschillende kleuren. Het maken was een heel mooi en waardevol gebeuren. We deden het echt met z’n 4-en.

Dennis en Irene

Handfasting is meer dan ‘Voor een jaar en een dag’

Jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met handvasten. Wat mij betreft is dit een van de mooiste liefdesrituelen. Het ritueel heeft verschillende namen, ‘handfasten’ of ’tying the knot’. Kiezen julie deze ceremonie dan ontwerp ik een op maat gemaakt ritueel, het kan alleen maar goed gaan!

Oorspronkelijk was het handfastritueel een vorm van ‘oefentrouwen’. Je verbond je  voor een jaar en een dag. Dit ritueel gaat ver terug in de tijd, het komt in verschillende culturen voor. Het is niet verbonden aan een bepaalde levensbeschouwing of geloof.

 

Wat willen jullie écht wel en écht niet horen?

Kennis maken! Ja Graag!

Kennismaken

Wanneer we na het kennismakingsgesprek een klik hebben gaan we aan het werk. Dit kennismakingsgesprek is gratis en kunnen we online via beeldbellen/zoom doen. Ik ben benieuwd wie jullie zijn en wat jullie ideale verbintenis is.

Naast dat ik vragen heb… hebben jullie ze ook vast en zeker! Mijn tip… (misschien heb je er al eentje) pak een leeg schriftje en ga schrijven en verzamelen.

We zullen 1 tot 3 gesprekken hebben voor de ceremonie en een nagesprek als jullie dat wensen. Is het een intieme ceremonie met een klein groepje, dan hebben we minder tijd nodig. Vinden jullie het fijn als ik mensen uit jullie kring interview? Geef het aan.

Stappenplan

 1. Mail mij  jullie datum en wensen (voor zover die al bekend zijn).
 2. We spreken elkaar via de telefoon of online, dan bespreken we de meest prangende vragen en onderzoeken we of we bij elkaar passen.
 3. Jullie krijgen een stukje huiswerk om samen te doen.
 4. We spreken een datum af waarop we elkaar zien. Dit zal 3-4 weken voor jullie ceremonie zijn.
 5. We zoeken  invulling van de ceremonie het beste bij jullie past.
 6. De week vóór de ceremonie zullen we elkaar nog een keer spreken.
 7. Na de ceremonie hebben we nog een nagesprek.

Jullie mogen mij altijd appen en mailen.

Ik kan jullie ook helpen bij het schrijven van de geloftes.

Verschillende achtergronden

Wij zijn op zoek naar zingeving en bezinning. En we hebben steeds meer verschillende achtergronden. We laten ons inspireren door verschillende levensbeschouwingen.

Veel mensen hebben geen of weinig verbinding meer met een kerk of geloofsgemeenschap. Maar de behoefte aan een ceremonie om een overgang te vieren met diepgang en bezinning is groot!

Ik kan je daarbij helpen, veel relaties bestaan uit verschillende overtuigingen. Of het nu om trouwen gaat of om dopen of om een andere feestelijke verbintenis of  overgang. Als jullie willen geven we jullie levensovertuiging een plekje in de ceremonie.

Samen zullen we de ceremonie zo vormgeven zodat iedereen zich er gelukkig bij voelt. Of het ook bij mij past dat gaan we ontdekken in een kennismakingsgesprek.

Door het hele land?

Ja, ik kom naar jullie toe! Er zijn niet veel mensen die experts zijn in liefdesrituelen en het handfasten . Het lijkt misschien simpel maar er zit een diepere gedachte goed achter.

De intake zal per telefoon/ zoom zijn. Ons gesprek zal bij jullie thuis zijn of we zoeken een fijne plek ergens in het midden. Als jullie in de buurt wonen kom ik graag naar jullie toe.

De reistijd/kosten zal ik op de factuur vermelden.

Wat kan ik verwachten?

Ieder paar heeft haar eigen weg te gaan. Wanneer  ik jullie liefdesceremonie mag ontwerpen dan zal hij uniek zijn en passen bij jou en jullie.

We hebben eerst een bel/zoom afspraak om te kijken of het goed voelt en wat de verwachtingen zijn.

Daarna hebben we een eerste gesprek en gaan we ontdekken wat de wens is en hoe deze uitgevoerd kan worden. Wil wil je erbij, waar gaat de liefdesceremonie plaats vinden. 

Ook interessant!

klik om meer te lezen…

Ik geloof
Dat ik geen groter geschenk
Kan ontvangen
Dan door de ander
Te worden gezien
Te worden gehoord
Te worden begrepen
En aangeraakt

Het grootste geschenk
Dat ik kan geven
De ander te zien
Te horen,
te begrijpen
En aan te raken
Wanneer dat gebeurt
Voel ik dat er contact is gelegd

Virginia Satir