En eigenlijk wist ik dat al toen ik klein was wat ik wilde doen.
Magie brengen in de tijd waarin het juist zo nodig is.

Ik wist alleen niet hoe.

Ik beleef graag magie in het leven. Ik creëer al jarenlang ceremonies en ontwerp rituelen voor heel verschillende activiteiten, voor elke gebeurtenis hoe verdrietig of vrolijk ook is een passend ritueel op haar plek, het verstevigd en geeft ruimte.

De uitspraak van Confusius is mij op het lijf geschreven.

Tell me, i will forget.
Show me, i will remember.
Involve me, i will understand.

Voor mij zit in de ceremonie de rituelen verweven. De ceremonie is het samenzijn van begin tot het einde. Tijdens het ritueel gebeurt het. Bijvoorbeeld wanneer de ringen worden uitgewisseld. De twinkel in de ogen. Het moment van stilte.
Van een lach of juist de traan. Ik leef met mijn voeten op de aarde en verbonden met dat wat we niet zien, maar wel voelen. Ik woon in Alkmaar en ben zo aan zee en in de duinen. De natuur is heelijk om de liefde te vieren.

Als celebrant/ spreker/ ritueelontwerper en uitvoerder creëer ik ceremonies en rituelen op maat. Een celebrant is een professionele begeleider bij de viering van transitiemomenten in het leven, zoals bij een huwelijk, sterfte en andere belangrijke momenten in het leven.  Op mijn website van Rituelencentrum lees je er meer over.

Trouwen met jou is echt anders!

Dat krijg ik vaak te horen, mensen beleven een liefdesceremonie met mij als intens mooi en echt anders. Toen ik aan de celebranten opleiding aan de univeriteit van Humanistiek begon was dit mijn wens.

Een Celebrant ontwerpt ceremonies en rituelen en voert ze uit. We zijn rituelen en ceremonie makers en uitvoerders en echt goed opgeleid. De UVH was nog net niet genoeg voor mij. Ik wilde mij verdiepen in de meer spirituele kant van ceremonies, maar wel met beide voeten in de aarde.

Samen met jou en jullie ontdekken we de ceremonie die bij jullie past. Als het een down-to earth humanistische ceremonie de wens is, dan gaan we die creeren. Als de wens een meer spirituele/religieuze, natuur geïnspireerde ceremonie is. Dan zal dat gebeuren. 

Mijn kernwaarden zijn
Nieuwsgierig, Open, Nuchter, Ruimte zoeken, Inspirator, Organisatietalent, Humor, Liefde en Verbondenheid

Bij de ‘School of Celebrancy’ vond ik precies waar ik naar opzoek was. Dit was ook een plek waar ik leerde dat ik er mocht zijn in  mijn toga, een net jasje, maar ook in een stijlvolle vrolijke jurk. Op blote voeten, sneakers of met hakken aan. Ik voel mij in beide werelden thuis.

Andere leuke weetjes.

Ik DJ tijdens onze eigen retraites, Elke week dip ik 2x in de zee, ik heb 2 pubers, neurodiversiteit een begrip bij ons in huis, ik probeer de ukelele te bespelen, ik lees graag, hardlopen doe ik samen met mijn man (en na “ons” rondje gaat hij nog 8 km verder). Groningse nuchterheid zit in mijn bloed. Ik hou van cacao en cacaoceremonies met dans en zingen. Een dag niet geknuffeld is een dag niet geleefd.

Spiritualiteit maakt mijn leven mooi met een flinke scheut nuchtere humor.

CERTIFICATEN

Ik heb veel opleidingen gevolgd die mij hebben gevormd. Ik wil graag 2 opleidingen belichten die zeker op ceremonie gebied mij veel kennis en vaardigheden hebben gegeven.

Ik ben opgeleid als celebrant, ritueel& ceremonie ontwerper en begeleider, bij de ‘Universiteit van Humanistiek’ & bij The School of Celebrancy’.

Met goed gevolg heb ik de Celbranten opleiding aan de universiteit van humanistiek  en de cursus Celebrating Life  aan the School of Celebrancy, The Order of Bards, Ovates & Druids afgerond. De opleidingen waren intens, verdiepend en verrijkend voor mijn werk en voor mijzelf in het dagelijks leven.

Dat betekend dat ik prachtige verdiepende ceremonies en rituelen ontwerp in het Nederlands of Engels.

Ik ontplooi mijzelf graag als een veelzijdige celebrant met visie, ik verdiep mij graag in verschillende culturen en religies, ik ben lid van HUMAN en volg de bandencursus bij OBOD, hierin komen de jaarfeesten en de magie van de natuur terug.

Wat ik nog meer doe

Sind 2002 ben ik docent en ben ik voornamelijk vakdocent. Ik heb 8 jaar Engels gegeven in de groepen 1 t/m 8. Ik schreef mijn eigen methodiek, leren door te doen. Een taal leren vanuit de beweging en beleving. Sinds 2015 geef ik Humanistisch vormingsonderwijs. We praten over het leven. Wat is er belangrijk, wat niet. Ik geef aan verschillende groepen les. Hierdoor switch ik snel van klas naar klas en spring in de situatie waar dat nodig is. Zingeving en bezinning dat zijn 2 kernwoorden voor mij. Ik neem ze mee en ik leef ze.

Dansklooster

MIjn passie om dansend tot rust te komen. Om op adem te komen. Niet te veel woorden… Genoeg beweging.