Coby Geertsma – Van Tilburg

 

En eigenlijk wist ik dat al toen ik klein was wat ik wilde doen.
Magie brengen in de tijd waarin het juist zo nodig is.

Ik wist alleen niet hoe.

Ik beleef graag magie in het leven. Ik creëer al jarenlang ceremonies en ontwerp rituelen voor heel verschillende activiteiten, voor elke gebeurtenis hoe verdrietig of vrolijk ook is een passend ritueel op haar plek, het verstevigd en geeft ruimte.

De uitspraak van Confusius is mij op het lijf geschreven.

Tell me, i will forget.
Show me, i will remember.
Involve me, i will understand.

Voor mij zit in de ceremonie de rituelen verweven. De ceremonie is het samenzijn van begin tot het einde. Tijdens het ritueel gebeurt het. De twinkel in de ogen. Het moment van stilte.
Van een lach of juist de traan. Ik leef met mijn voeten op de aarde en verbonden met dat wat we niet zien, maar wel voelen.

Als celebrant/ spreker/ ritueelontwerper en uitvoerder creëer ik samen met jou en jullie de ceremonie die bij jullie past. Als het een down-to earth humanistische ceremonie de wens is, dan gaan we die creeren. Als de wens een meer spirituele/religieuze, natuur geïnspireerde ceremonie is. Dan zal dat gebeuren. 

Mijn kernwaarden zijn
Nieuwsgierig, Open, Ruimte zoeken, Humor, Liefde en Verbondenheid

Mijn opleiding tot celebrant volg ik aan de universiteit van Humanistiek en bij The school of celebrancy in Engeland.

Het is mijn diepste wens dat jullie de ceremonie krijgen die jullie wensen.

Ik ontplooi mijzelf graag als een veelzijdige celebrant met visie, ik verdiep mij graag in verschillende culturen en religies, ik ben lid van HUMAN en volg de bandencursus bij OBOD, hierin komen de jaarfeesten en de magie van de natuur terug.

Wat ik nog meer doe

Sind 2002 ben ik docent en ben ik voornamelijk vakdocent. Ik heb 8 jaar Engels gegeven in de groepen 1 t/m 8. Ik schreef mijn eigen methodiek, leren door te doen. Een taal leren vanuit de beweging en beleving. Sinds 2015 geef ik Humanistisch vormingsonderwijs. We praten over het leven. Wat is er belangrijk, wat niet. Ik geef aan verschillende groepen les. Hierdoor switch ik snel van klas naar klas en spring in de situatie waar dat nodig is. Zingeving en bezinning dat zijn 2 kernwoorden voor mij. Ik neem ze mee en ik leef ze.

Dansklooster

MIjn passie om dansend tot rust te komen. Om op adem te komen. Niet te veel woorden… Genoeg beweging.