Hoe kies je de juiste trouwambtenaar?

Ja ik wil trouwen! Dat is een prachtige zin, en ja zeggen tegen elkaar begint ook met veel ja, en nee’s zeggen tegen aanbieders. Want hoe zoek je nu de juiste ceremoniespreker of trouwambtenaar voor jullie?

Een poosje geleden hadden wij met onze trouwambtenaren uit Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo een bijeenkomst in Nieuw Westert. Voor ons alleen een bekende locatie omdat daar veel huwelijken worden voltrokken.

Ik kende de meeste van mijn collega’s alleen van de verhaaltjes en de foto’s op de website en toch herkende ik ze maar nauwelijks.

Het kwam gelijk bij mij binnen dat wij mensen soms zo aangetrokken of afgestoten raken door een paar zinnen en een foto.

Dat riep bij mij de vraag op:

hoe kies je een trouwambtenaar die bij je past?

Waarschijnlijk heb je meer nodig dan een tekst en een foto. Dus, hier een paar tips om je te helpen de goede ambtenaar uit te kiezen:

Doe research op het internet
Tegenwoordig hebben veel ambtenaren een eigen manier van het delen van hun werk, check hun socials. Zoek ons op op insta, facebook, linked-in. Etc. Je leert zo nog meer over ons, wie we zijn en wat we voor jou kunnen betekenen.

Ga in gesprek
Wanneer er een website is kun je altijd vragen of we tijd hebben voor een kennismaking. “Wat heb je een fijne stem!” Is vaak een van de eerste dingen die ik hoor wanneer ik een echtpaar spreek. Hoe de stem is van iemand, is misschien nog wel belangrijker dan de looks.

Weet wat je wilt.
Ga goed bij jezelf na wat is belangrijk voor ons tijdens deze dag. Wat willen jullie de trouwceremonie? Waarop willen jullie terugkijken, op de ceremonie of op het feest, je kunt je geld maar 1x flink uitgeven toch?

Weet wat je krijgt
Geld zegt niet altijd alles, de bedragen die ceremoniesprekers vragen is enorm verschillend. Dat kan gaan van €350 tot €2000 per ambtenaar. Kijk goed wat je precies krijgt voor dat bedrag, en bedenk je of je dat ook echt wilt. Soms betaal je veel voor een bekende naam, of voor een urenlang persoonlijk interview. De ander vraagt minder en is ervan overtuigd dat iedereen recht heeft op een mooi verhaal en hoeft minder lang in gesprek om wel echt het hart te raken. Veel zelfstandige werken met verschillende pakketten. Check hun website en kom zeker met ze in contact. Een duurdere spreker betekend niet gelijk dat ze ook beter werk verrichten!

En tenslotte: waarom mensen voor mij kiezen?
Mijn mix van nuchterheid en zachtheid en omdat ik hen laat voelen dat het echt om de liefde gaat die dag, van binnenuit, van hart tot hart. Mijn kennis van rituelen en hoe ik een liefdesceremonie samen met jullie ontwerp. Want naast handfasting ontwerp ik nog veel meer persoonlijke rituelen voor liefdeskoppels.

Wil je mijn stem horen? Neem contact op en we hebben een kennismakingsgesprek.

Ps. Het verschil tussen een trouwambtenaar en een zelfstandig trouwambtenaar is groot. Dit leg ik later een keer uit (of stuur mij een berichtje met deze vraag)